Menu

Profiler

En af de første formænd i klubben var karetmager Jens Kyed, han var formand i årene 1917-37. En anden stor personlighed i de første år af klubbens historie var smedemester Jens Skov. Det var også sønner af disse to, der i mange år dannede grundstammen på fodboldholdet.Egon Skov blev også senere formand for EFB.

I en forholdsvis lille forening som Bredsten Idrætsforening kan det være meget svært at finde daglige ledere og trænere, som vil udføre det store arbejde, det er, at få det daglige til at hænge sammen. Men klubben har været heldig med at have disse personer til rådighed. Her skal nævnes nogle navne, som fortjener et ord med på vejen.

Jørgen Houmøller blev ansat som skolelærer ved Bredsten skole i 1964. Indtil han kom til byen, havde han aldrig haft forbindelse med fodbold. Han ville dog gerne deltage i noget, så han meldte sig ind i idrætsforeningen og begyndte at spille fodbold. Det har han formentlig ikke fortrudt siden, og foreningen har i hvert fald ikke glemt, at han gjorde det. I 1968 blev han valgt ind i bestyrelsen, og her viste det sig hurtigt, at han var en kapacitet uden lige. Han blev hurtigt formand for foreningen og fik stablet et stort firmastævne på benene som alene havde til formål at skaffe penge til ungdomsarbejdet. Det blev en kæmpe succes i tyve år. Desuden havde han også overskud til at være ungdomstræner. Ingen gik forgæves til Jørgen Houmøller, hvis de manglede hjælp, og det gør man stadig ikke, selv om han har trukket sig ud af foreningsarbejdet for at hellige sig kommunal rådsarbejde.

Ole Faaborg er en anden af disse personer. Han blev medlem af foreningen i 1966 efter at være kommet til byen, fordi han havde lyst til at deltage i de opgangstider, som klubben var i færd med at bygge op. Han blev hurtigt en fast bestanddel af foreningens guldalderhold. I dag sidder han stadig som den person, der styrer fodboldafdelingen. Gennem årene har han både trænet ungdomshold, været fodboldformand og fodboldspiller. Han har fået Egtved kommunes idrætspokal og JBU´s 25 års nål som fodboldleder, og han har heldigvis ingen planer om at stoppe.

Anders Knudsen er den tredje af disse personer. Anders har aldrig været medlem af andre foreninger end Bredsten. Han har også været det største talent, som foreningen har rådet over. Han har spillet mange kampe på klubbens førstehold, været træner for det bedste hold, været ungdomstræner, startet støtteforeningen. I dag står han for foreningens sponsorpleje, og foreningen håber og tror, at han er en af de personer, som foreningen vil have glæde af i de kommende år.

Luk