Menu

Lokalsamfundet

Afstod stadion for en krone

Det gamle stadion har betydet meget for lokalsamfundet. Atmosfæren med det lille klubhus, den ene fodboldbane, de enkle atletikfaciliteter - alt omkranset af de lægivende træer og buske gjorde det til stedet, hvor ungdommen mødtes til sport eller andet samvær, sommerfester, cirkusforestillinger og meget andet.

For få år siden afstod foreningen pladsen til Egtved kommune for en krone, som foreningen i øvrigt aldrig har fået. Foreningen kan fortsat benytte fodboldbanen, men arealet er udlagt til grønt område.

Det var svært at få økonomien til at hænge sammen, men ved at afholde bal i Bredsten eller Vandel, og ved at arrangere alt fra præmiespil, målaktier og firmafodbold til bankospil og byfester, lykkedes det at drive den voksende forening. Fritidsloven fra midt i 60´erne betød, at foreningen kunne tilbyde trænerne betaling for det arbejde, de udførte. Flere af dem overlod bagefter foreningen det udbetalte beløb.

Lige før 1970 fik foreningen den første sponsorkontrakt. Den blev formidlet af Jens Gørges til firmaet Midtfrost i Skibet. Siden har foreningen i moderat grad gjort brug af sponsorer, da det gælder om at bruge - og ikke misbruge - lokale firmaer.

Medlemmernes store indsats

Det lokale engagement har været synligt i mange forhold, fra aftaler om kørsel , vask af trøjer og hjælp ved arrangementer. Også de store anlægsprojekter har befolkningen som helhed, men medlemmerne i særdeleshed støttet med tid og knofedt.

Det første lysanlæg og halbyggeriet med alle de efterfølgende forbedringer har kun været muligt på grund af de lokales store indsats.

Gennem de sidste 25 år har foreningen deltaget i forskellige internationale aktiviteter som tog sin start med et samarbejde med DGF Flensburg. Mange ungdomshold og oldboyshold fra begge klubber har krydset grænsen for at dyste med og deltage i hinandens sportsfester. I de senere år har ungdomshold deltaget i turneringer i Oldenburg og Rotterdam og Minden.

Luk